Betaläsning

Tar du ditt skrivande på allvar? Bra, det gör jag också.
Betaläsning är en journalistisk genomgång av din berättelse, från innehåll till språk.

Professionell betaläsning passar egenutgivare av böcker, mindre bokförlag och seriösa aspirerande författare med sikte på traditionellt förlagskontrakt.

Betaläsning av ett bokmanus sker i slutfasen. Syftet är att identifiera kvarvarande problem med texten – exempelvis faktafel, inkonsekvenser, stavfel, krångliga meningar som behöver skrivas om, överflödiga ord, ord som använts felaktigt och andra misstag som är svåra för författaren själv att se.
Utöver löpande kommentarer samt reflektioner efter varje kapitel bifogas även en sammanfattning av hur jag som betaläsare uppfattat texten. När det gäller skönlitteratur tittar jag framför allt på drivet och pekar ut partier som stannar upp läsandet.

Jag jobbar i Word och använder kommentarsfunktionen för omedelbar feedback, positiv och konstruktiv. Jag ändrar ingenting i manuset, det gör författaren själv.

Obs! Jag arbetar bara med manus av hög grundkvalitet och gör alltid en bedömning innan jag tackar ja. Vid intresse för tjänsten; mejla mig fem sidor. Ej high fantasy eller manus med specifik terminologi.

Pris betaläsning, 2018
10 öre/ord inklusive moms eller 750 kronor/timme + 25 procent moms, beroende på textens längd och innehåll.
Startavgift på 250 kronor tillkommer vid pris per ord. Kontakta mig för offert.

Det är möjligt för privatpersoner och enmansföretagare att dela upp betalningen.

Betaläsare, testläsare eller lektör? Klicka på texten så reder jag ut begreppen! Klicka här så kan du läsa om fördelarna med betaläsning och se en exempelfil som visar hur feedbacken kan se ut efter en betaläsning.

För egenutgivare. Anlita mig för betaläsning och få tio procent rabatt på slutkorrektur av satt text, baksidestext och författarintervju inom sex månader.