Om H:berg text

Min filosofi är att det ska vara enkelt att göra rätt.
Ledordet är kvalitet.

Hej! Jag heter Marie Hedberg och är utbildad journalist med femton års erfarenhet av textarbete.

Bakgrund
Fram till sommaren 2017 var jag anställd av koncernen VK Medias morgontidning Folkbladet som chef för produktionen av papperstidningen med titeln layoutchef. Det innebar bland annat att jag i smått korrekturläste, faktagranskade och godkände sidor för tryck och i stort jobbade mottagarfokuserat med läsaren och läsarens behov i centrum.
Jag har även erfarenhet av skönlitterär beta- och korrekturläsning samt faktagranskning för enskilda författare, aspirerande författare och bokförlag. Har också skrivit baksidestexter till böcker.

Varför H:berg text?
När jag i början av 2000-talet inledde min karriär i mediebranschen fanns några få korrekturläsare kvar. De rationaliserades bort när ekonomin blev tuffare, som en följd ökade antalet fel i tidningarna och även antalet arga samtal från läsare.
Jag har både sett och hört vad fel gör med förtroendet för en produkt och det är ingen trevlig upplevelse. Ett företag, en författare, ett förlag eller en organisation får kanske inte arga samtal av den anledningen, men mottagarens förtroende påverkas ändå negativt. Det visar svensk forskning.
Genom H:berg text värnar jag korrekt textkommunikation eftersom den är så oerhört viktig för kunders och läsares förtroende för avsändaren.

Värnar du ditt varumärke ska textarbete inte göras med vänsterhanden – om du inte är vänsterhänt vill säga. Det handlar om respekt för både läsare och avsändare.

Tjänster
Allt fler ger ut sina egna böcker, både företagare och privatpersoner, vilket är en fantastisk utveckling. Texter och berättelser är nästan det roligaste jag vet, det enda som slår det är korrekta sådana. Därför erbjuder jag journalistiska språk- och granskningstjänster såsom bearbetning, betaläsning, korrekturläsning och språkgranskning.

Se dig om här på hemsidan, under tjänster hittar du mer information och kontakta mig gärna för frågor och för att resonera kring dina behov. Ring, mejla eller använd formuläret. Jag tycker om när det är personligt och tillsammans hittar vi lösningar anpassade för just dig.

Jag tillämpar full sekretess, om vi inte kommer överens om annat.
Hos mig är ditt material i trygga händer.

Vänliga hälsningar Marie