H:berg text

Min filosofi är att det ska vara enkelt att göra rätt, det ska också vara lätt att räkna ut kostnaden och att förstå slutresultatet.
Ledordet är alltid kvalitet.

Hej! Jag heter Marie Hedberg och är utbildad journalist med femton års erfarenhet av textarbete.

Bakgrund
Fram till sommaren 2017 var jag anställd av koncernen VK Medias morgontidning Folkbladet som chef för produktionen av papperstidningen med titeln layoutchef. Det innebar bland annat att jag i smått korrekturläste, faktagranskade och godkände sidor för tryck och i stort jobbade mottagarfokuserat med läsaren och läsarens behov i centrum.
Jag har även erfarenhet av skönlitterär beta- och korrekturläsning samt faktagranskning för enskilda författare, aspirerande författare och bokförlag. Har också skrivit baksidestexter till böcker.

Varför H:berg text?
När jag i början av 2000-talet inledde min karriär i mediebranschen fanns några få korrekturläsare kvar. De rationaliserades bort när ekonomin blev tuffare, som en följd ökade antalet fel i tidningarna och även antalet arga samtal från läsare.
Jag har både sett och hört vad fel gör med förtroendet för en produkt och det är ingen trevlig upplevelse. En författare, ett förlag eller en organisation får kanske inte arga samtal av den anledningen, men mottagarens förtroende påverkas ändå negativt. Det visar svensk forskning.

Värnar du ditt varumärke ska textarbete inte göras med vänsterhanden – om du inte är vänsterhänt vill säga. Det handlar om respekt för både läsare och avsändare.

Att ta en genväg med boken – eller manuset – kan verka lockande, men det kan också bli betydligt kostsammare i längden än att anlita någon som hjälper till på vägen, vare sig det är en redaktör, lektör, betaläsare eller någon annan.
Allt fler ger ut sina egna böcker. För att få önskad respons krävs god kvalitet. En undermålig text med felaktigheter gör läsarna negativt inställda, inte bara till texten i sig utan även till avsändaren – någonting som i värsta fall gör att läsarna väljer bort framtida böcker av författaren i fråga. Det är trist och kan enkelt undvikas.

Tjänster
Texter och berättelser är nästan det roligaste jag vet, det enda som slår det är korrekta sådana. Därför erbjuder jag journalistiska tjänster med inriktning mot främst skönlitteratur. Allt från betaläsning till korrektur och språkgranskning för egenutgivare, bokförlag och aspirerande författare. Även författarintervjuer och säljtexter.
Jag skriver själv bokmanus och är därför insatt i dramaturgi och annat som hör hantverket till, men har en journalistisk utgångspunkt i allt textarbete, det är bland annat därför jag inte arbetar med genren high fantasy.
Se dig om här på hemsidan, under tjänster hittar du mer information.

Kontakta
 mig gärna för frågor och för att resonera kring dina behov. Ring, mejla eller använd formuläret. Jag tycker om när det är personligt och tillsammans hittar vi lösningar anpassade för just dig.

Jag tillämpar full sekretess, om vi inte kommer överens om annat.
Hos mig är ditt material i trygga händer.

Vänliga hälsningar Marie